Fransa Doğu Akdeniz'e iki savaş uçağı ve bir fırkateyn gönderiyor

Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan Doğu Akdeniz krizine Fransa da müdahil oluyor. Bölgede askeri varlığını artırma kararı alan Fransa, iki Rafale savaş uçağı ve Lafayette sınıfı bir fırkateynin Doğu Akdeniz'e gönderileceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin Yunanistan'la yaşadığı kriz karşısında Doğu Akdeniz'deki askeri varlığını artırma kararı alan Fransa, atacağı adımı açıkladı. Fransa Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Doğu Akdeniz'e iki Rafale savaş uçağı ve bir Lafayette fırkateyni gönderileceği bilgisi verildi.

ORTAK TATBİKAT İDDİASI

Reuters'a konuşan Yunan savunma kaynakları ise Fransız ordusu ile Yunan güçlerinin bugün Girit adasının açıklarında ortak tatbikat yaptığını söyledi. Kaynaklar, söz konusu fırkateyn ve jetlerin Girit'e bu sabah vardığını, ardından bir tatbikat gerçekleştirildiğini söyledi.

MACRON DÜN NE DEDİ? 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron dün, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'le yaptığı görüşmenin ardından Doğu Akdeniz'de askeri varlığı artırma kararını açıklamıştı. Macron Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin tek taraflı olarak aldığı petrol arama kararı gerilimi artırmakta. Bu girişimler, iki komşu ve NATO müttefiki ülke arasında barışçı bir diyaloğun önünü açmak için son bulmalıdır. Yunanistan ve Avrupa Birliği’nden ortaklarımızla da işbirliği içinde Doğu Akdeniz'deki Fransız askeri varlığını güçlendirme kararı aldım" ifadelerini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)

Fransa Doğu Akdeniz'de askeri varlığını artıracakFransa Doğu Akdeniz'de askeri varlığını artıracak

Fransız savaş uçakları Kıbrıs'taFransız savaş uçakları Kıbrıs'ta