İsrail'den Rus aşısına açık kapı: İkna olursak alırız

Rusya'nın tescillediği ilk korona virüsü aşısına karşı Batı dünyasında şüpheci yorumlar yapılırken, İsrail'den daha ılımlı bir açıklama geldi. İsrail Sağlık Bakanlığı, Rus aşısının 'ciddi bir ürün' olduğuna ikna olurlarsa Moskova'yla müzakereler başlatacaklarını duyurdu. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail Sağlık Bakanlığı, Rusya'nın dün tescillediği ilk korona virüsü aşısının etkinliğini değerlendireceklerini açıkladı. İsrail Sağlık Bakanı Yuli Edelstein, "Her bir haberi, hangi ülkeden gelirse gelsin, dikkatli bir şekilde takip ediyoruz" dedi.

Rusya'daki aşıya dair İsrail Sağlık Bakanlığı'nda şimdiden değerlendirmeler yapıldığını söyleyen İsrailli bakan, "Eğer bunun ciddi bir ürün olduğuna ikna olursak, müzakerelere girmeye de çalışacağız. Ama kimseyi yanıltmak istemem" ifadelerini kullandı. Edelstein, "Bakanlığın profesyonel çalışanları sürekli bu konu üzerinde çalışıyor. Aşı yarın gelmeyecek" dedi.

İsrail'in de kendi aşısını geliştirmeye çalıştığı biliniyor. İsrail'deki aşı adayının insanlar üzerindeki testlerinin ekim ayında başlaması bekleniyor. İsrail hükümeti aynı zamanda, Amerikan firmaları Moderna ve Arcturus Therapeutics ile potansiyel aşılar için ön anlaşmalar yaptı. (DIŞ HABERLER)

Rusya'dan Batı'ya tepki: Aşımız güvenliRusya'dan Batı'ya tepki: Aşımız güvenli

Aşı yarışı: Almanya Rus aşısını 'beğenmedi'Aşı yarışı: Almanya Rus aşısını 'beğenmedi'

Rusya ilk korona aşısını tescillediRusya ilk korona aşısını tescilledi

Rus aşısının adı Sputnik V olacakRus aşısının adı Sputnik V olacak

ABD'den Rus aşısına ilk yorum: Önemli olan güvenilir ve etkili olmasıABD'den Rus aşısına ilk yorum: Önemli olan güvenilir ve etkili olması