Beyrut'ta hasar 15 milyar doları aşıyor

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn, Beyrut'taki patlamanın yol açtığı maddi hasarın 15 milyar doları aştığını söyledi. Lübnan Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise "Şu ana kadar yapılan çalışmalarla 3 bin 972 bina ve 4 bin 214 aracın hasar gördüğü tespit edildi" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, başkent Beyrut'ta 4 Ağustos'ta meydana gelen büyük patlamanın ülkede yol açtığı maddi hasarın 15 milyar doları aştığını bildirdi.

Ülkenin resmi haber ajansı NNA'da yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Avn, Beyrut Limanı'nda meydana gelen şiddetli patlamayla ilgili İspanya Kralı 6. Felipe ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Avn, görüşmede ülkesinin başkentinde yaşanan patlamanın yol açtığı maddi hasarın 15 milyar doları aştığının tahmin edildiğini söyledi.

3 BİN 972 BİNA HASAR GÖRDÜ

Öte yandan Lübnan Emniyet Genel Müdürlüğü İç Güvenlik Biriminden yapılan yazılı açıklamada, patlamanın yaşandığı 4 Ağustos'tan itibaren hasar tespit çalışmalarına başladıkları belirtildi.

Şu ana kadar yapılan çalışmalarla 3 bin 972 bina ve 4 bin 214 aracın hasar gördüğü tespitinin yapıldığı ifade edilen açıklamada, hasar tespit çalışmalarının hâlâ devam ettiği kaydedildi.

Bu süre zarfında hırsızlık olaylarına karşı özel mülklerin korumaya alındığına dikkat çekilen açıklamada, bugüne kadar hırsızlık şüphesiyle 40 civarında kişinin gözaltına alındığı aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, söz konusu patlamada hayatını kaybetmiş ancak kimliği belirlenemeyenler ile kayıpların kimliklerini tespit etmek için uzman bir ekibin kurulduğuna işaret edildi. (AA)