Almanya'da yeni vaka sayısı rekor kırdı

Korona virüsü salgınına karşı aldığı etkili tedbirlerin ardından mayıs ayında aşamalı olarak normalleşen Almanya'da yeni vaka artışının önüne geçilemiyor. Ülkede son 24 saatte 1226 yeni vaka tespit edildi. Bu, Almanya'da 9 Mayıs'tan beri bir günde kaydedilen en yüksek sayı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'da yeni korona virüsü vakalarının artış hızı yükseliyor. Kamu sağlığı kuruluşu Robert Koch Enstitüsü, son 24 saatte 1226 yeni vaka tespit edildiğini açıkladı. Bu, Almanya'da 9 Mayıs'tan bu yana kayıtlara geçen yüksek sayı oldu.

Son verilerle ülkedeki toplam vaka sayısı 218 bin 519'a yükseldi. Son bir günde altı can kaybı yaşanmasıyla, ölü sayısı ise 9 bin 207'ye çıktı.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, yeni vakalardaki artış için "Bu durum şüphesiz endişe verici" deyip, virüsün daha da yayılmasını engellemek için halktan tedbirlere uyulmasını istedi. Alman bakan, ülkenin neredeyse her yerinde çok sayıda yeni vaka patlaması görüldüğü konusunda uyarıda bulundu.  Spahn, "Hem tatilden dönenler hem de partilere ve aile toplantılarına gidenler nedeniyle, ülkenin neredeyse her yerindeki birçok bölgede küçük ve daha büyük patlamalar görüyoruz" dedi. (DIŞ HABERLER)