Fransız savaş uçakları Kıbrıs'ta

Kıbrıs Cumhuriyeti ile Fransa arasındaki savunma iş birliği anlaşması Doğu Akdeniz'deki gerilimin tırmandığı bir dönemde yürürlüğe girerken, Fransa Hava Kuvvetleri'ne ait Rafale tipi iki savaş uçağı ilie bir C-130 tipi nakliye uçağı Baf'a indi. Uçakların Doğu Akdeniz'de devriye yapacağı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa Hava Kuvvetleri'ne ait Rafale tipi iki savaş uçağı ve C-130 tipi nakliye uçağının Güney Kıbrıs Rum kesimine iniş yaptığı belirtiliyor. KKTC basınının Rum gazetesi Politis'ten aktardığı habere göre uçaklar, Kıbrıs Cumhuriyeti ile Fransa arasında 1 Ağustos'ta yürürlüğe giren savunma iş birliği anlaşması kapsamında Baf'ta yer alan Andreas Papandreu Hava Üssü'ne indi.

Fransız uçakları birkaç gün Baf'ta kaldıktan sonra Doğu Akdeniz'de, Kıbrıslı Rumların tek taraflı ilan ettiği münhasır ekonomik bölgede devriye görevi gerçekleştirecek. Uçaklar, Fransa'nın bölgedeki deniz kuvvetleriyle de iş birliği yapacak.

Fransa ile Kıbrıs Cumhuriyeti arasında eylül ayında bir hava tatbikatı yapılmasının planlandığı, başka ülkelerin de katılabileceği ifade ediliyor. Rum basınında yer alan haberlerde, Fransa'yla Kıbrıs Cumhuriyeti arasında 2017'de imzalanan savunma iş birliği anlaşmasının ay başında yürürlüğe girdiği belirtilmişti. (Kaynak: Kıbrıs Gazetesi)