Yeni Zelanda'da 100 gündür iç bulaş görülmedi

Korona virüsü salgınındaki politikalarıyla övgü alan Yeni Zelanda'da, 100 gündür ülke içi bulaş görülmedi. Ancak yetkililer, halkı tedbirleri gözardı etmemeye ağırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni Zelanda hükümeti, korona virüsü salgınında 100 gündür ülke içi bulaşmayla tek bir vakanın bile görülmediğini açıkladı. Ancak bu açıklamaya, bir de uyarı eşlik etti.

Yeni Zelanda Halk Sağlığı Direktörü Dr. Ashley Bloomfield, "İç bulaş olmadan 100 güne ulaşmak önemli bir mihenk taşı ama hepimizin bildiği gibi, [virüsü] boşveremeyiz. Virüsün deniz aşırı ülkelerde, önceden kontrol altına alındığı yerlerde ne kadar hızlı bir şekilde yeniden ortaya çıktığını gördük" dedi.

Yeni Zelanda'da şu an izolasyon merkezlerinde 23 aktif korona virüsü vakası bulunuyor. Ülkede kayıtlara geçen toplam vaka sayısı ise 1219. Ancak yetkililer, halkın güvende hissetmesi nedeniyle artık test yaptırmayı reddettiğini, hükümetin temas takip uygulamasını kullanmadığını ve temel hijyen kurallarına bile uymamaya başladığını söylüyor. (DIŞ HABERLER)