Lübnan'da ilk istifa: Enformasyon bakanı özür dileyerek görevini bıraktı

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta görülmemiş bir ihmal sonrası meydana gelen patlamanın en az 158 kişinin ölümüne yol açması sonrası, hükümetten ilk istifa geldi. Enformasyon Bakanı Menal Abdussamed, halktan özür dileyerek istifa etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta ihmaller sonucunda meydana gelen ve en az 158 kişinin öldüğü patlamanın ardından protesto gösterileri devam ederken, ilk istifa geldi. Lübnan Enformasyon Bakanı Menal Abdussamed, halktan özür dileyerek görevini bıraktı. Abdussamed, istifa kararının, hükümetin reformları gerçekleştirememesinden ve Beyrut'taki patlamadan kaynaklandığını belirtti.

Beyrut sokaklarındaki öfke ise dinmiş değil. Dün binlerce kişinin sokağa döküldü, bir polisin bir asansör boşluğuna düşerek öldüğü gösterilerin ardından, hükümetin tamamının istifasına dek eylemleri sürdürme çağrıları sürüyor. Son olarak, Maruni Patriki Bechara Butros al-Rai'den de hükümete istifa çağrısı geldi. Hıristiyan din görevlisi, "Bir milletvekilinin veya bakanın istifası yeterli değil. Eğer ülkenin kendine gelmesine yardımcı olamıyorlarsa, bütün hükümet istifa etmeli" dedi.

Lübnan'daki protestocular başta dışişleri bakanlığı olmak üzere bir dizi bakanlığı işgal etmiş, sokağa inen asker eylemcileri binalardan çıkarmıştı. (DIŞ HABERLER)