Barış görüşmeleri için 400 Taliban üyesi bırakılacak

Afganistan'da hükümet ile Taliban arasındaki barış görüşmeleri için geri sayım başladı. Afgan meclisi Loya Jirga, Taliban'ın masaya oturmadan önceki bir koşulunu yerine getirerek, 400 militanın serbest bırakılması kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afgan Ulusal Meclisi (Loya Jirga), Taliban'la barış görüşmeleri kapsamında 400 önde gelen militanın serbest bırakılması kararı aldı. Afganistan hükümetiyle Taliban arasında başlaması planlanan barış görüşmeleri öncesinde kabul edilen kararda, "Bir engeli kaldırmak, barış sürecini başlatmak ve kan banyosuna son vermek adına Loya Jirga 400 Taliban'ın serbest bırakılmasını onaylamaktadır" denildi.

TALİBAN'IN MÜZAKERE KOŞULLARINDAN BİRİYDİ

Taliban, hükümetle masaya oturmak için bazı mahkumların serbest bırakılmasında ısrar ediyordu. Afgan hükümeti de cuma günü, barış görüşmelerinin başlaması öncesinde yüzlerce Taliban mahkumunun geleceğine karar verilmesi için meclisi toplantıya çağırmıştı.

'ABD KASIM SONUNA ASKER ÇEKECEK'

Afganistan ile Taliban arasındaki barış görüşmelerine paralel olarak bu ülkeden asker çekmeyi ABD'den de yeni bir açıklama var. ABD Savunma Bakanı Mark Esper, kasım sonuna kadar Afganistan'daki asker sayılarını 5 binin altına düşürmeyi planladıklarını söyledi. (DIŞ HABERLER)