10 yaşındaki çocuk 300 yıllık kılıç buldu

Kuzey İrlanda'da 10 yaşındaki bir çocuk, doğum günü hediyesi olarak aldığı bir metal dedektörüyle antika bir kılıç buldu. Uzmanlar kılıcın en az 300 yıllık olduğunu söylüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey İrlanda'da 10'uncu yaş günü için hediye gelen bir metal dedektörüyle evinin etrafında 'arama' yapan Fionntan Hughes, 300 yıllık olduğu düşünülen bir kılıç buldu. Uzmanlar, ilk incelemelere göre kılıcın 18'inci yüzyıldan kalmış olabileceğini söyledi.

10 yaşındaki Fionntan'ın babası, oğullarının uzun zamandır bir metal dedektörü istediğini ve geçen ayki doğumgününde bu isteğini yerine getirdiklerini anlattı. Babası, Fionntan'ın dedektörle evin etrafında yaptığı ilk aramalarında iki defa sinyal aldığını ama bu sinyallerin değersiz metal eşyalardan geldiğini söyledi.

Üçüncü sinyal ise toprağın yaklaşık 30 santimetre derininden geldi. Fionntan, toprağı kazıp bulduğu paslı objenin bir kılıç olduğunu gördüğünde 'çok heyecanlandığını' anlattı.

BBC'ye konuşan uzmanlara göre, Fionntan'ın ailesinin oyuncak olarak aldığı dedektörle bulduğu kılıç yaklaşık 300 yıllık. Antika silah uzmanı Philip Spooner, kılıcın 1720'li yıllardan bile kalmış olabileceğini söyledi. Fiontan'ın babası Paul Hughes ise oğlunun 'acemi şansına' sahip olduğunu söyleyip, kılıcı inceleme için bir müzeye götüreceklerini belirtti. (DIŞ HABERLER)