Veliaht Prens Selman, Kanada’ya suikast timi yollamakla suçlanıyor

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman hakkında, eski bir istihbarat yetkilisini öldürmek için Kanada’ya suikast timi yolladığı iddiasıyla Amerika’da dava açıldı. Davayı açan Saad al-Jabri, kendisini öldürmek için yollanan özel timin, Cemal Kaşıkçı suikastinin de arkasında olduğunu iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Suudi Arabistan eski İçişleri Bakanlığı istihbarat yetkilisi olan Saad al-Jabri, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’a, kendisini öldürmek için Kanada’ya suikast timi yolladığı iddiasıyla dava açtı. New York Times gazetesinin haberine göre Jabri, Prens Selman’ın üç yıl önce başlattığı tasfiye operasyonu sırasında Türkiye üzerinden Kanada’ya kaçtı.

‘KAŞIKÇI’YI DA AYNI TİM ÖLDÜRDÜ’

61 yaşındaki Jabri’nin, yabancı istihbarat birimleri ile iletişimde önemli görevler aldığı belirtilirken, Kraliyet kurumlarıyla ilgili sahip olduğu bilgiler nedeniyle öldürülmek istendiği iddia ediliyor. Jabri, kendisini öldürmek için Prens Selman’a bağlı, profesyonel askerlerden oluşan ‘Kaplan Timi’ isimli özel bir ekibin görevlendirildiğini ayrıca, ‘Kaplan Timi’ isimli ekibin, Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın 2018 yılında İstanbul’da öldürülmesinin de arkasında olduğunu ileri sürüyor. Jabri’nin iddiasına göre Kaplan Timi, Kaşıkçı cinayetinden iki hafta sonra turistik vize ile Kanada’ya geldi, ancak Kanada’da güvenlik ekiplerinin timden şüphelenmesi nedeniyle ülkeye girişlerine izin verilmedi.

Suudi Arabistan yetkilileri, Açılan dava ve söz konusu iddialarla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. (DIŞ HABERLER)