Almanya ikinci dalgaya hazır: Boş yoğun bakım ünitelerimizin sayısı yüksek

Korona virüsü vakalarının son günlerde yeniden artışa geçtiği Almanya'da hastanelerden 'ikinci dalgaya hazırız' açıklaması geldi. Alman Hastaneler Birliği, boş yoğun bakım ünitelerinin sayısının yüksek olduğunu duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alman Hastaneler Birliği, ülkedeki hastanelerin korona virüsü salgınında olası bir ikinci dalgaya karşı hazırlıklı olduğunu duyurdu. Birlik sorumlusu Georg Baum, "Boş yoğun bakım ünitelerimizin sayısı oldukça yüksek. Korunma ekipmanları konusunda da yılın başına oranla daha fazla stokumuz var" dedi.

Baum, Rheinische Post gazetesine yaptığı açıklamada hastaların tedavisi sırasında kazanılan tecrübelerin de ikinci dalgada doktorlara yardımcı olacağını belirtti. Alman doktor, bu süreçte ortak çalışmalar yapıldığına, doktorların ek eğitimler aldığına ve hastaların hastaneye giriş sürecinin iyileştirildiğine dikkat çekti.

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI: İKİNCİ DALGADA SORUN ÇIKMAYACAKTIR

Deutsche Welle'nin aktardığına göre, Almanya Hekimler Birliği Başkanı Klaus Reinhardt da ikinci salgın dalgasının atlatılabileceği konusunda iyimser. Reinhardt, "Yeni vaka sayısı artıyor ama diğer ülkelerle kıyaslandığında rakamların düşük seviyede kaldığını görüyoruz" dedi. Ülkedeki sağlık sisteminin zor durumda kalmayacağını da sözlerine ekleyen Hekimler Birliği Başkanı, "İkinci dalga eğer birinci dalgadan çok farklı şekilde seyir etmezse insanların tedavisinde bir sorun çıkmayacaktır" diye konuştu.

YENİ VAKA SAYISI 741'E YÜKSELDİ

Almanya'da son açıklanan verilere göre, geçtiğimiz 24 saat içinde tespit edilen yeni vaka sayısı 741. Bu veriyle ülkedeki toplam vaka sayısı 212 bin 22'ye yükselirken, dün 12 kişinin hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı da 9 bin 168'e çıktı. (Deutsche Welle Türkçe, DIŞ HABERLER)