Trump, karantina tedbirlerinin 'işe yaramadığını' iddia etti

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında karantina tedbirlerinin 'işe yaramadığını' ve 'yaradan çok zarar verdiğini' iddia etti. Trump, "Karantina önlemleri, gelecekteki enfeksiyon riskini engellemiyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, korona virüsü salgınına karşı alınan karantina önlemlerinin 'gelecekteki enfeksiyon riskini engellemediğini' söyledi. Ülke genelinde artan vakalara rağmen salgının 'yakın zamanda kontrol altına alınacağını' öne süren Trump, karantina tedbirlerinin 'yararından çok zararı olduğunu' iddia etti.

Geçtiğimiz haftalarda Teksas, Florida ve Kaliforniya eyaletlerinde vaka sayısında artış kaydedilirken, son günlerde Tennessee, Oklahoma ve Missouri'de tespit edilen vaka kümelerine değinen Trump, bu bölgelerde salgının 'yakın zamanda kontrol altına alınacağını' dile getirdi.

Endişe verici rakamlara rağmen, hükümetin liderliğinin 'çok iyi olduğunu' söyleyen Trump, virüsle mücadelede başarısız olduğu suçlamalarını reddederken, karantina önlemlerinin 'işe yaramadığını' iddia etti. Trump, şöyle konuştu: "Tüm Amerikan halkı için, kalıcı karantinanın ileriye dönük geçerli bir plan olmadığını ve nihayetinde yarardan çok zarar vereceğini kabul etmek önemlidir. Karantina önlemleri, gelecekteki enfeksiyon riskini engellemiyor." (DIŞ HABERLER)