Tayland'da hükümet karşıtı protesto: Harry Potter vs. Voldemort

Tayland'da düzenlenen hükümet karşıtı protestoda, eylemciler monarşinin gücünü artıran ve demokrasiyi çarpıtan yasaların yeniden düzenlenmesi için çağrıda bulundu. 'Harry Potter'a karşı Voldemort' temalı gösteride protestocular, artan adaletsizliklere işaret etmek için Harry Potter kostümü giydiklerini dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tayland'da düzenlenen, öğrenci gruplarının liderlik ettiği hükümet karşıtı gösteride, protestocular Harry Potter kostümleriyle kraliyet ailesinin yetkilerinin sınırlandırılmasını talep etti. Monarşide değişiklik yapılması için çağrıda bulunan göstericiler, Harry Potter kitap serisindeki kötü büyücü Voldermort'a benzettikleri cunta lideri Prayuth Chan-ocha ve Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn karşıtı sloganlar attı.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı protestoda eylemciler, ordu destekli hükümetin altında artan adaletsizliklere işaret etmek için Harry Potter kostümü giydiklerini dile getirdi. 'Harry Potter'a karşı Voldemort' temalı gösteriye eylemciler cübbe ve asalarla katıldı.

'DEMOKRASİ BALTALANIYOR'

34 yaşındaki Anon Nampa, Prayuth Chan-ocha yönetiminin demokrasiyi baltaladığını ve muhalifleri susturduğunu söyledi. Protestoculardan bazıları, yurt dışında yaşayan en az dokuz muhalefet liderinin 'kaybedildiğini', aralarından iki kişinin ölü bulunduğunu dile getirdi.

Mahanakorn Teknoloji Üniversitesi ve Kasetsart Üniversitesi öğrencileri, açıklamalarında monarşinin gücünü artıran ve demokrasiyi çarpıtan yasaların yeniden düzenlenmesi talep ederken, 'kralı devletin başı yapan yasaların' iptal edilmesi için çağrıda bulundu.

Tayland Ceza Yasası’nın 112’inci maddesine göre, kral, kraliçe, veliaht veya kral vekiline ‘hakaret’ etmek 15 yıla kadar hapisle cezalandırılıyor. İnsan hakları savunucuları ise bu yasanın 2014’teki askeri darbeden sonra, muhalifleri susturmak için giderek daha fazla kullanıldığını söylüyor. (DIŞ HABERLER)