Ankara'da kritik Kıbrıs görüşmesi

KKTC Başbakanı Ersin Tatar ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara'da bir araya geliyor. Görüşmeye, Demokrat Parti ve Yeniden Doğuş Partisi liderleri Fikri Ataoğlu ile Erhan Arıklı’nın da katılacağı aktarıldı.

Google Haberlere Abone ol

LEFKOŞA - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın davetinin ardından Kıbrıs Türk sağını KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde temsil eden üç parti lideri Ankara’ya gidiyor. Yapılan açıklamada, KKTC Başbakanı Ersin Tatar'ın 'Covid-19 ışığında Türkiye-KKTC İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması’nın uygulamalarını' gözden geçirmek üzere' Ankara'ya gideceği belirtildi.

Tatar ile beraber bugün başkente Demokrat Parti ve Yeniden Doğuş Partisi liderleri de gelecek. Fikri Ataoğlu ile Erhan Arıklı’nın isimleri Lefkoşa’da son günlerde yeni üçlü koalisyon iddiaları ile beraber anılıyor.

DP lideri Ataoğlu ile çoğunlukla Türkiye kökenli insanların desteklediği YDP’nin lideri Tatar ile yeni bir hükümet ortaklığını görüştüğü aktarıldı.  Son gelişmelerle ilgili olarak Kıbrıs Türk basını “Ankara cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak çatı aday ve yeni hükümet için düğmeye bastı” yorumunda bulundu.

HÜKÜMETİN KÜÇÜK ORTAĞI KATILMIYOR

Bu arada, KKTC’deki hükümetin küçük ortağı son gelişmelere tepki göstererek bugünkü Ankara ziyaretine katılmama kararı aldı. Haberkıbrıs isimli sitede yer alan bilgilere göre Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Ankara’da bugün gerçekleşecek toplantıyı 'doğru bulmadığını' açıkladı.