Trump'ın ve damadının özel bankacısına Deutsche Bank'tan soruşturma

Deutsche Bank, ABD Başkanı Donald Trump ile damadı Jared Kushner’in uzun zamandır özel bankacıları olan Rosemary Vrablic iç soruşturma açtı. Gerekçe, Vrablic'in iki meslektaşı ile birlikte Kushner’in sahibi olduğu emlak yatırımı şirketinden bir daire almış olması.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alman bankası Deutsche Bank, ABD Başkanı Donald Trump ile damadı Jared Kushner’in uzun zamandır özel bankacıları olan Rosemary Vrablic'e soruşturma açtı. Banka içi soruşturmada Vrablic'in, Kushner’in ortağı olduğu bir emlak yatırımı şirketinden niçin 2013 yılında 1.5 milyon dolarlık bir daireyi satın aldığı incelenecek.

New York Times'ın haberine göre, Deutsche Bank'ın özel bankacılık bölümünde çalışan Vrablic ve müdürü olduğu iki başka bankacı, Kushner'in ortağı olduğu Bergel 715 Associates şirketinden 2013 yılında, New York kentinin lüks Park Avenue caddesinde bulunan 1.5 milyon dolarlık bir daireyi satın aldı. Bu alışveriş, Deutsche Bank'tan 190 milyon dolarlık kredi almış olan Trump ve Kushner'in, bankacı Vrablic'in müşterisi olduğu bir dönemde yapıldı. İkilinin, bu daire satışından sonra da bankadan kredi talep ettiği belirtildi. New York Times, bankacıların daireyi ertesi yıl 1.85 milyon dolara sattığını yazdı.

Banka çalışanlarının müşterilerle özel alışverişlerine izin vermeyen Deutsche Bank'ın, taraflar arasında neden ve hangi koşullarda böyle bir anlaşma yapıldığını inceleyeceği açıklandı. Şirketlerinden yapılan açıklamadaysa, Kushner'in daire satışlarıyla ilgisinin bulunmadığı belirtildi. (DIŞ HABERLER)