DSÖ'den hükümetlere uyarı: Salgın sihirli değnekle yok olmayacak

Korona salgınında vaka sayıları yeniden artarken, Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) yeni uyarı var. DSÖ Genel Direktörü Tedros, sosyal mesafe, el yıkama ve test gibi önlemlerin sürdürülmesi çağrısında bulundu; "İnsanlara ve hükümetlere mesaj açık: Bunların hepsini yapın" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınında dünya çapındaki vaka sayılarının yeniden artışa geçmesiyle beraber Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) uyarı geldi. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, salgının 'sihirli bir değnek'le yok olmayacağını söyleyerek, maske kullanımı sosyal mesafe, el yıkama ve mümkün olduğunca çok test yapma gibi önlemlerin sürdürülmesi çağrısı yaptı. Tedros, "İnsanlara ve hükümetlerin alması gereken mesaj açık: Bunların hepsini yapın" dedi.

'AŞI HİÇBİR ZAMAN BULUNAMAYABİLİR'

DSÖ'nün Cenevre'deki genel merkezinde sanal basın toplantısı düzenleyen Tedros, aşı çalışmalarından söz ederken de 'sihirli değnek' uyarısı yaptı: "Şu an birden fazla aşı üçüncü faz klinik deneme aşamasında ve insanları enfeksiyondan koruyacak birden fazla etkili aşıya sahip olmayı umuyoruz. Fakat şu an bir sihirli değnek yok ve hiç olmayabilir."

Tedros, "İşe yarayan bir aşıya sahip olup olmayacağımız veya bu aşının korumasının sadece birkaç ayla sınırlı kalıp kalmayacağı konusunda endişeler var. Fakat klinik denemeleri bitirmeden bunu bilemeyeceğiz" diye konuştu.

'NORMALLEŞMEYE GİDEN YOL UZUN'

Normalleşmeye giden yolun uzun olacağını söyleyen Tedros, maskelerin dünya çapında bir dayanışma simgesi haline gelmesi için çağrıda bulundu. Tedros, Covid-19 geçirmiş annelere de bebeklerini emzirmeye devam etme çağrısı yaparak, anne sütünün faydalarının olası bir enfeksiyon riskinden çok daha yüksek olduğunu söyledi. (DIŞ HABERLER)