Almanya'da Nazi esinli korona protestosu tepki çekti

Almanya'da başını faşist grupların çektiği binlerce kişi, korona eylemlerine karşı sokağa döküldü. İsmini bir Nazi filminden alan 'Özgürlük Günü' gösterisinde salgın 'komplo' olarak nitelenirken, Sosyal Demokrat Partili Saskia Esken eylemcilere 'covidiyotlar' (Covid aptalları) dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'nın başkenti Berlin'de, hükümetin korona virüsü tedbirlerine karşı çoğunluğunu aşırı sağcı grupların oluşturduğu yaklaşık 20 bin kişi sokağa döküldü. İsmini Nazi döneminde çekilen bir filmden alan 'Özgürlük Günü' yürüyüşünde maske takılmadığı, sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı görüldü.

Fransız haber ajansı AFP'nin haberine göre, eylemciler arasında hem sağdan hem de soldan komplo teorilerine inanan ve hükümetin önlemlerini eleştiren binlerce kişi bulunuyordu. Berlin'in simgelerinden Brandenburg Kapısı'nın önünde toplanan eylemciler  'İkinci dalga biziz' gibi sloganlar atıp pandemiyi 'büyük bir komplo teorisi' olarak niteleyen pankartlar taşıdı.

Bazı eylemcilerin Nazi sembolü olan gamalı haç şeklinde dövmelerinin bulunması ve bazılarının da anti-Semitik ifadelerin yazılı olduğu pankartlar taşıması sosyal medyada tepki çekti. Gösteride, salgındaki yönetimi dünya çapında övgü alan Almanya Başbakanı Angela Merkel'in yanı sıra korona sürecinde öne çıkan sağlık yetkilileri aleyhinde de sloganlar atıldı.

Virüs kurallarına uyulmaması gerekçesiyle erken bitirilen gösterinin ardından, polisin organizatörler hakkında soruşturma başlattığı belirtiliyor. Sosyal Demokrat Partili Saskia Esken ise gösteriye katılanları 'covidiyotlar' (Covid aptalları) diye niteledi. Esken, sosyal mesafeye uyulmayan eylemi 'sorumsuzluk' olarak tanımladı. (DIŞ HABERLER)