Johnson'dan geri adım: İngiltere'de tedbirler 15 Ağustos'a kadar gevşetilmeyecek

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, tedbirlerin hafifletilme sürecinde bir sonraki aşamaya geçilmesi planının ertelendiğini duyurdu. Sağlık Bakanı Matthew Hancock, bazı bölgelerde ek tedbirlerin uygulanacağını açıklarken, Johnson 15 Ağustos'a kadar önlemlerin gevşetilmeyeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü nedeniyle 303 binden fazla kişinin enfekte olduğu İngiltere'de, Başbakan Boris Johnson tedbirlerin gevşetilmesi kararından geri adım attı. Bazı bölgelerde ek önlemlerin uygulanacağı belirtilirken Johnson, mevcut kısıtlamaların 15 Ağustos'a kadar gevşetilmeyeceğini duyurdu.

MASKE ZORUNLULUĞUNUN KAPSAMI GENİŞEDİ

Johnson, Downing Street'te düzenlenen basın toplantısında 'virüsü kontrol altında tutmak için frene basmak gerektiğini' dile getirdi. 1 Ağustos'ta tedbirlerin hafifletilme sürecinde bir sonraki aşamaya geçilmesi planlanırken, Johnson "Risk almamamız gerekiyor" dedi.

'KAYITSIZ KALMAMALIYIZ'

Maske kullanma zorunluluğu için de kapsam genişletilirken, müzeler, sinemalar, ibadet yerleri de dahil olmak üzere pek çok kamusal alanla maske takmanın zorunlu olacağı aktarıldı. "Disiplinli olmalıyız ve kayıtsız kalmamalıyız" diyen Johnson, 'hızlı hareket etme zamanının geldiğini' ifade etti.

Perşembe gecesinden itibaren kuzey İngiltere'de, 4 milyondan fazla kişiyi etkileyen yeni tedbirler uygulamaya sokuldu. Önlemleri Twitter hesabından duyuran İngiltere Sağlık Bakanı Matthew Hancock, vakaların arttığına dikkat çekti.

Yeni uygulamalar kapsamında, belirlenen bölgelerde insanların kendi hanelerinden olmayan kişilerle bir araya gelmeleri engellendi. Bazı bölgelerde kapalı kamusal alanlarda kişi sınırlandırması azaltılırken, bazı bölgelerde ise spor salonu, kuaför salonu ve tema parklarının kapalı kalacağı belirtildi. (DIŞ HABERLER)