Malta açıklarında kurtarılan 65 sığınmacının Covid-19 testi pozitif

Malta açıklarında 34 saat boyunca mahsur kaldıktan sonra kurtarılan 90'dan fazla sığınmacıdan 65'inin korona virüsü testi pozitif çıktı. Malta Sağlık Bakanlığı, sığınmacıların karantinaya alınacağını açıkladı

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hafta başında Afrika'dan Avrupa'ya giderken Malta açıklarında bozulan gemiden kurtarılan sığınmacıların 65'inin korona virüsü testi pozitif çıktı. Malta Sağlık Bakanlığı, gemideki 95 sığınmacıdan 85'inin Covid-19 testine tabi tutulduğunu duyurdu.

Malta Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasında "Tekneyle gelen sığınmacılar 14 gün boyunca karantinada tutulacak. Testi pozitif çıkan kişiler izole edilecek, geri kalanlar ise karantinada kalacak ve takip edilecekler" ifadeleri yer aldı. Yerel sakinlerin enfekte olma riskinin az olduğunu belirten bakanlık açıklamasında, "Bu grup Malta'ya birlikte geldi ve test edilmeden önce çok az insanla temas halindelerdi" denildi.

Eritre, Fas ve Sudan'dan geldiği düşünülen sığınmacılar, Libya'dan küçük bir gemiyle yola çıkmış ancak gemi bozulunca yaklaşık 34 saat boyunca denizde kalmışlardı. Akdeniz’i geçmeye çalışanlara bağımsız destek veren Alarm Phone kuruluşu İtalya ve Malta yetkililerinin durumdan haberdar olmalarına rağmen kurtarma için harekete geçmediklerini duyurmuştu.

Saatlerce kurtarma ekibini bekleyen sığınmacıları taşıyan geminin su aldığı ve batma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtilmişti. (DIŞ HABERLER)

95 sığınmacı 34 saattir Akdeniz'de kurtarılmayı bekliyor95 sığınmacı 34 saattir Akdeniz'de kurtarılmayı bekliyor