İran'ın maket gemiye attığı füzeler ABD'yi alarma geçirdi

İran ordusu, Hürmüz Boğazı'nda düzenlediği tatbikatta bir Amerikan uçak gemisinin maketini balistik füzelerle vurdu. Füzeler, bölgedeki iki Amerikan üssünü alarma geçirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Washington'la Tahran arasındaki gerilimin tırmandığı bir dönemde, İran Devrim Muhafızları Hürmüz Boğazı'nda bir tatbikat düzenledi. Tatbikat sırasında, maket bir Amerikan uçak gemisine balistik füzeler fırlatıldı. Amerikan ordusuysa, maket gemiye açılan ateşin çok ağır olduğunu, bu nedenle bölgedeki iki üssünün alarma geçtiğini açıkladı.

ABD'nin sık sık Körfez bölgesine konuşlandırdığı bir uçak gemisinin maketi üzerinde düzenlenen tatbikat, İran devlet televizyonunda canlı yayınlandı. Tatbikat sırasında gemiye farklı açılardan füzeler fırlatıldı, bir helikopterden atılan füze ile de maket gemi doğrudan hedef alındı.

Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı ise tatbikatta balistik füzeler kullanılması nedeniyle Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki iki üssün ilk başta 'potansiyel tehdit' algıladığını ve bu nedenle alarma geçirildiğini açıkladı. ABD, İran'ın tatbikatı 'sorumsuz ve dikkatsiz' diye niteledi. (DIŞ HABERLER)