Korona virüsü salgınını 'öngören' dizi viral oldu

Çin'de ortaya çıkan bir virüsün Kuzey Denizi'ndeki bir adaya ulaşmasının ardından yaşananların anlatıldığı Almanya-Danimarka ortak yapımı bir dizi, sosyal medyada viral oldu. Korona virüsü salgınını 'öngördüğü' düşünülen dizinin 'gerçeğe çok yakın olduğu ve izleyicilerin bunu kaldıramama ihtimalinden endişe duyulduğu için' neredeyse yayından kaldırılacağı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınını 'öngördüğü' düşünülen Almanya-Danimarka ortak yapımı bir dizi sosyal medyada viral oldu. Çin'in kuzeyinde ortaya çıkan kuş gribine benzer bir virüsün yayılmasının ardından yaşanan kaosu anlatan Sløborn isimli televizyon dizisinin yazarı ve yönetmeni Christian Alvart, "Geçtiğimiz yıl neler çektiğimizi bilmek tüylerimi diken diken ediyor" dedi.

MASKE, SOSYAL MESAFE, KARANTİNA, KOMPLO TEORİLERİ...

Yaratıcılarının 'modern bir destanla kıyamet sonrası felaket senaryosunun birleşimi' olarak tanımladığı Sløborn, Çin'in kuzeyinde kuş gribine benzer bir virüsün tespit edilmesi ve bir İngiliz çiftin mumyalanmış bedenlerinin kıyıya vurmasıyla, salgının Kuzey Denizi'nde yer alan bir adaya yayılmasını anlatıyor. Adada, yerel sakinlere maske takmaları ve sosyal mesafeye uymaları tavsiye ediliyor. Karantina kurallarının uygulandığı adada, salgının kökeni üzerine komplo teorileri de üretiliyor.

'NEREDEYSE YAYINDAN KALDIRILACAKTI'

Yayıncı kuruluş olan Alman devlet televizyonu ZDF ise diziyi yayınlayıp yayınlamama konusunda kararsız kalmış. Kanal yetkilileri, 'gerçeğe çok yakın olduğu ve izleyicilerin bunu kaldıramama ihtimalinden endişe duydukları' için diziyi neredeyse yayından kaldırmayı düşündüklerini söyledi.

'ZORAKİ VİRÜS DİZİSİ'

Salgını 'öngördüğü' düşünülen televizyon dizisi, sosyal medyada konuşulurken Almanya'da televizyon eleştirmenleri ise diziyle 'dalga geçiyor'. Dizide yer alan virüs semptomlarından biri olan 'göz kanaması', Der Spiegel eleştirmenleri tarafından "Pek zekice değil" denilerek eleştirildi. Die Zeit gazetesi ise diziyi 'son birkaç ayın gerçekliğine eşlik eden zoraki korona virüsü dizisi' olarak tanımladı. (DIŞ HABERLER)