ABD: Osman Kavala serbest bırakılmalı

Osman Kavala'nın tutukluluk süresinin bin günü geçmesi nedeniyle açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı, Kavala'nın serbest bırakılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Dışişleri Bakanlığı, iş insanı Osman Kavala'nın bin gündür tutuklu olması nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Osman Kavala'nın mahkumiyet kararı olmasına rağmen uzun süredir cezaevinde olduğu hatırlatılan açıklamada, "Türk hayırsever ve sivil toplum lideri Osman Kavala hiçbir suçtan hüküm giymeden 1000 gününü hapiste geçirmiştir. ABD uluslararası sorumluluklara ve zorunluluklara saygı duymanın önemini hatırlatır" denildi.

Sputnik'in haberine göre, Kavala'nın tahliye edilmesi istenen açıklamada, "Türkiye'den adalet ve hukukun üstünlüğüne olan bağlılığına uymasını ve Osman Kavala'yı serbest bırakmasını, bu sırada davasının adil, şeffaf ve hızlı biçimde sonuçlanmasını istiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Gezi Parkı eylemleri davasında beraat eden Osman Kavala, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili bir soruşturma gerekçesiyle cezaevinden çıkmadan tutuklanmıştı. Kavala, hakkında daha sonra "siyasal veya askeri casusluk" suçlamasıyla da tutuklama kararı verilmişti. Darbe girişimi soruşturmasında tahliyesine hükmedilen Kavala, casusluk suçlaması nedeniyle cezaevinden çıkamamıştı.

Osman Kavala için 1.000 sözcük: Vicdan ve vicdanlıOsman Kavala için 1.000 sözcük: Vicdan ve vicdanlı

Kavala'ya 15 Temmuz soruşturmasından tahliyeKavala'ya 15 Temmuz soruşturmasından tahliye

Etiketler ABD Osman Kavala