Beyaz Saray'daki Ayasofya görüşmesine Trump da katıldı

ABD Başpsikoposu Elpidophoros, Ayasofya'nın müzeden camiye dönüştürülmesi konusunda Beyaz Saray'da ABD Başkanı Donald Trump ve Başkan Yardımcısı Mike Pence ile görüştüğünü dile getirdi. Görüşmede Trump'ın, bu kararla ilgili 'memnuniyetsizliğini dile getirdiği' öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunan Ortodoks Kilisesi'nin Ayasofya'nın müzeden camiye dönüştürülmesine karşı girişimleri sürüyor. ABD Başpsikoposu Elpidophoros, Beyaz Saray'da ABD Başkan Yardımcı Mike Pence ise Ayasofya konusunda bir görüşme gerçekleştirdi. Yunan devlet ajansı ANA ise görüşmeye kısa süreliğine Başkan Trump'ın da katıldığını aktardı.

'TRUMP MEMNUN DEĞİL'

ANA'da yer alan haberde Trump'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ayasofya'yı camiye dönüştürme kararıyla ilgili 'memnuniyetsizliğini dile getirdiği' öne sürüldü. Trump'ın 'insan hakları ve özellikle Türkiye'deki azınlıkların dini özgürlüklerinin korunması konusunda endişeli olduğu' belirtildi. Haberde ayrıca, Trump'ın 'derhal gerekli müdahalelere devam edeceğini' söylediği iddia edildi.

'DİNİ ÖZGÜRLERİN GÜVENLİĞİNDEN ENDİŞE DUYUYORUZ'

Görüşmenin ardından Başpsikopos Elpidophoros, Twitter paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Başkan Trump ve Pence ile Beyaz Saraya'da görüştüğüm için minnettarım ve Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi konusunda duyduğumuz dehşetin yanı sıra Ekümenik Patrikhanesi'nin ve dini özgürlüklerin güvenliğinden duyduğumuz kaygıları da görüştük" ifadelerini kullandı.

Görüşmenin ardından 'ABD'nin Yunan Ortodoks Kilisesi'yle beraber olduğunu' dile getiren Pence'in paylaşımında ise şu ifadelere yer verildi: "Başpiskoposun dediği gibi, bugün ABD, Ayasofya'nın tüm inançlardan insanlar için bir ilham kaynağı olarak erişilebilir kalması konusunda Yunan Ortodoks Kilisesi ile birlikte duracak." (DIŞ HABERLER)