Atina'dan Papa Francis'e Ayasofya çağrısı

Yunanistan'ın Türkiye'ye Ayasofya tepkisi sürüyor. Son olarak, Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis'ten 1500 yıllık yapının müze olarak korunması için girişimde bulunmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu'nun, Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis'e telefon ederek Ayasofya konusunda 'destek' istediği belirtildi. Buna göre, 20 Temmuz günü Papa Francis'i arayan Sakelaropulu, Ayasofya'nın müzeden camiye dönüştürülmemesi için girişimde bulunmasını talep etti.

Yunanistan Cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan açıklamaya göre, Sakellaropoulou Papa'ya, 'Türkiye'nin kararının, Hıristiyanlığın bu en yüce simgesinin insanlığa ve dünya kültür mirasına ait olduğunu düşünenleri derinden incittiğini' söyledi. Sakellaropoulou, bu adımın 'uluslararası toplum tarafından açıkça ve tartışmasız biçimde kınanması gerektiği' görüşünü paylaştı ve Papa'dan, kararın geri çekilip Ayasofya'nın müze olarak korunan bir yapı statüsüne geri dönmesi için Türkiye liderliğine baskı yapılması adına uluslararası destek toplanmasına yardımcı olmasını istedi.

Yunanistan'ın açıklamasına göre, Sakellaropoulou Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesinin Türkiye'yi laik devlet, hoşgörü ve çoğulculuk ilkelerinden uzaklaştırdığını söylerken, Papa Francis de 'kararın siyasi olduğu' görüşüne katıldığını söyledi. (DIŞ HABERLER)