Greta Thunberg'den çevre örgütlerine 1 milyon euroluk bağış

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, Gulbenkian Vakfı tarafından verilen 1 milyon euro değerindeki ödülü iklim kriziyle mücadele eden kuruluşlara bağışlayacağını söyledi. Thunberg, "Tüm para ödülü, iklim krizi ve ekolojik krizden etkilenen insanlara yardım etmek için çalışan farklı kuruluşlara ve projelere bağışlanacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Küresel iklim kriziyle mücadelenin simgesi olan 17 yaşındaki İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg'e, Portekiz'de Calouste Gulbenkian Vakfı tarafından İnsanlık Ödülü verildi. Thunberg, 1 milyon euro değerindeki ödülü iklim ve ekolojik krizle mücadele eden gruplara ve kuruluşlara bağışlayacağını duyurdu.

"Bu hayal edebileceğimden daha fazla para" diyen Thunberg, "Tüm para ödülü, iklim krizi ve ekolojik krizden etkilenen insanlara yardım etmek için çalışan farklı kuruluşlara ve projelere bağışlanacak" ifadelerini kullandı.

Daha önce Uluslararası Af Örgütü'nün 2019 Vicdan Elçisi ödülüne ve 'alternatif Nobel' olarak anılan İsveç Doğru Yaşam ödülüne layık görülen Thunberg, 'büyük onur duyduğunu' dile getirdi.

Thunberg'e, 'genç nesilleri iklim değişikliğine karşı harekete geçirme başarısı ve statükoya karşı devam eden mücadelesi için' verilen ödülün 100 bin euroluk kısmının Amazon'da korona virüsü salgınıyla mücadele eden SOS Amazonia adlı kampanyaya bağışlanacağı belirtildi. Ekolojik tahribatın (ekosid) uluslararası suç haline gelmesi için çaba sarf eden Stof Ecoside Vakfı'na da 100 bin euro bağışlanacağı ifade edildi. (DIŞ HABERLER)