Trump: Ulusal çapta maske takma zorunluluğunu onaylamayacağım

Korona virüsü nedeniyle 139 bin 266 kişinin öldüğü ABD'de Başkan Donald Trump, 'ulusal çapta maske takma zorunluğunu onaylamayacağını' söyledi. Maske takmanın sağlık problemleri oluşturabileceğini iddia eden Trump, herkesin maske takması halinde salgının kontrol altına alınabileceğine 'inanmadığını' ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, korona virüsü önlemleri çerçevesinde ulusal çapta bir maske zorunluluğunu onaylamayacağını söyledi. Trump, maske takmanın 'sağlık açısından problemler oluşturabileceğini' öne sürdü.

ABD merkezli haber sitesi The Hill'in haberine göre Trump, Fox News'te pazar günü yayınlanacak program için verdiği röportajda, maske takmanın gerekliliği ile ilgili, ''Ben buna inanmıyorum. Ulusal çapta maske takma zorunluğunu onaylamayacağım'' dedi.

Maske takmanın da sağlık açısından başka problemler oluşturabileceğini öne süren Trump, ''Genel cerrahımız Dr. Fauci ve birçok kişi de 'Maske takmayın' diyor. Ama birden 'Herkes maske takmak zorunda' deniliyor'' ifadelerini kullandı. Sunucunun, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin (CDC) dört ila altı hafta arasında herkesin maske takması halinde ülkedeki salgının kontrol altına alınabileceği yönündeki açıklamasını hatırlatması üzerine Trump, 'bu açıklama ile aynı fikirde olmadığını' söyledi.

CDC nisan ayında belirti göstermeyen hastalardan virüs bulaşabileceğini, bunun için herkesin yüz maskesi kullanması gerektiğini açıklamıştı. Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Mark Meadows da 6 Temmuz'da, Covid-19 önlemleri çerçevesinde ulusal çapta maske takma zorunluluğu getirmeyeceklerini, bu kararı eyaletlerin vereceğini bildirmişti. (AA)