ABD'de salgın rekoru kırıldı: 77 bin 300 yeni vaka kaydedildi

Korona virüsü vakalarının hızla arttığı ABD'de, salgın rekoru kırıldı. Son 24 saat içinde toplam 77 bin 300 vakanın kaydedildiği ülkede, Trump yönetimi yüz yüze eğitime geçilmesi için ısrar etmeye devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyada en çok korona virüsü vakasının tespit edildiği ve en fazla ölümün kaydedildiği ABD’de salgın rekoru kırıldı. Ülkede 77 bin 300 yeni korona virüsü vakası kaydedilirken, salgının patlak vermesinden bu yana, ABD'de tespit edilen yeni vakalar bir ülkede kaydedilen en yüksek günlük vaka sayısı olarak kayıtlara geçti.

Vakaların hızla arttığı ülkede Trump yönetimi ise okulların açılması konusunda ısrar ediyor. Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, düzenlenen basın toplantısında 'bilimin, okulların açılmasının önünde duramayacağını' dile getirdi.

Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre, son 24 saat içinde ABD'de 77 bin 300 yeni enfeksiyon vakası tespit edildi. Üniversite, bu vaka sayısının 'salgın rekoru' olduğunu açıkladı. ABD'de toplam vaka sayısı 3 milyon 576 bin 221'e yükselirken, ölü sayısı 138 bin 350'yi aştı.

'BİLİM, OKULLARIN AÇILMASINI ENGELLEYEMEZ'

Salgın rekoru kıran ABD'de Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany perşembe günü yaptığı açıklamada okulların açılmasını savunurken, 'bilimin bunun önünde durmaması gerektiğini' dile getirdi. McEnany, "Bilim bunun önünde durmamalı. Bilim bizim tarafımızda" ifadelerini kullandı.

Trump yönetiminin yüz yüze eğitime geçilmesi için kurduğu baskı eleştirilirken, Kaliforniya'da Los Angeles ve San Diego kentlerinde eğitimin sonbahar dönemi boyunca online sistem üzerinden devam edeceği duyuruldu.

TEKSAS'TA ORDU GÖREVLENDİRİLDİ

Son haftalarda özellikle güney eyaletleri dahil olmak üzere toplam 41 eyalette vakalar artışa geçti. 11 binden fazla yeni vakanın kaydedildiği Teksas eyaletinde, ABD ordusu yardıma çağrıldı. Eyalette hastane kapasiteleri dolup taşarken ordu, sağlık çalışanlarına yardım edilmesi için görevlendirildi. Yerel yetkililer, Teksas eyaletinin en büyük kentlerinden biri olan San Antonio'da hastanelerde doluluk oranının yüzde 90'a ulaştığını aktardı. (DIŞ HABERLER)

Trump okulları tehdit etti: Koronaya rağmen açacaksınız, paranızı keserimTrump okulları tehdit etti: Koronaya rağmen açacaksınız, paranızı keserim