Trump zorda: Seçim kampanyası müdürünü kovdu

ABD Başkanı Donald Trump, seçim anketlerinde Demokrat rakibi Joe Biden'ın 15 puan gerisinde kalıncakampanya yöneticisi Brad Parscale'i kovdu. Parscale bu göreve, Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner'in tavsiyesiyle gelmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kasım ayındaki başkanlık seçimleri öncesinde yapılan anketlerde Demokrat rakibi Joe Biden'ı epey geridentakip eden ABD Başkanı Donald Trump, kampanya yöneticisi Brad Parscale'i görevden aldı. Parscale, seçime üç buçuk ay kala dikkat çeken bir 'tenzili rütbe' ile danışmanlığa atandı. Yerine, yardımcısı Bill Stepien getirildi.

TİKTOKÇU GENÇLER TROLLEMİŞTİ

Görevden alınan Parscale, son olarak Trump'ın sadece 6 bin 200 kişiye seslendiği Tulsa mitinginde gündeme gelmişti. Parscale etkinliğe 1 milyon kişinin katılacağını öne sürmüş ama sosyal medya üzerinden örgütlenen gençlerin Trump'ın kampanya ekibini kandırarak sahte rezervasyonlar yaptığı ortaya çıkmıştı.

Brad Parscale.

Parscale, Şubat 2018'de Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner tarafından kampanya yöneticiliği için tavsiye edilmeden önce siyasete yabancı bir isimdi. Tulsa skandalının ardından da, kendisine en çok öfkelenen isimlerin başında Kushner ile eşi Ivanka Trump'ın geldiği belirtiliyor. Parscale, Trump'ın seçim kampanyası üzerinden kendi şirketlerine haksız kazanç elde etmekle de suçlanıyor.

BIDEN 15 PUAN ÖNDE

Trump'ın anketlerdeki durumuysa, 3 Kasım'daki seçimlere üç buçuk ay kala epey kötü görünüyor. 137 binden fazla Amerikan vatandaşının öldüğü korona virüsü salgınındaki kötü yönetimi, ırkçılık karşıtı protestolarda siyahlardan yana ağırlığını koymaması ve dış politika hamleleriyle tepki çeken Trump, ülkede ulusal çapta yapılan son ankette Biden'ın 15 puan gerisinde çıktı. (DIŞ HABERLER)