Dr. Fauci: Aşı yıl sonuna kadar bulunabilir

ABD'de korona virüsüyle mücadelenin en yetkili ismi olan Dr. Anthony Fauci, yıl sonuna kadar bir aşı bulunacağına inandığını söyledi. Fauci, Moderna firmasının aşı çalışmasının doğal bağışıklığa çok yakın bir koruma sağlama yolunda olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin bulaşıcı hastalıklar konusunda en yetkin ismi olan Dr. Anthony Fauci, ülkesinin bu yılın sonuna dek korona virüsüne karşı aşı geliştirme hedefine ulaşacağına inandığını söyledi. Fauci, Amerikan firması Moderna'nın aşı adayının sonuçlarının 'garanti olmasa da gelecek vaat ettiğini' belirterek, "Planlanan takvim konusunda iyi hissediyorum" ifadelerini kullandı.

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü, Reuters ajansı ile söyleşisinde, Moderna firmasının aşı adayının 'doğal enfeksiyonda insan vücudunun sağladığı türden bir koruma elde ettiğini' belirtti. Fauci, "Aşı geliştirirken istenen şeylerden biri, aşınızın doğal enfeksiyona benzer bir tepki yaratmasıdır çünkü teorik olarak, elde edilebilecek en iyi aşı, doğal enfeksiyondur" dedi.

'BAĞIŞIKLIĞIN NE KADAR SÜRECEĞİNİ BİLMİYORUZ'

Bununla birlikte Fauci, bir aşının insan vücudunda bağışıklık tepkisi yaratsa da bu korumanın ne kadar süreceğinin hâlâ belirsiz olduğunu ekledi. Fauci, "Şu an yanıtlarını bilmediğimiz sorular var çünkü salgının başlamasının üzerinden sadece altı ay geçti" diyerek, bu sorunun yanıtını öğrenmek için yaklaşık bir yıl beklemek gerekebileceğini söyledi.

TANI KONAN HASTALARDAN DAHA ÇOK ANTİKOR ÜRETTİ

Moderna firmasının aşı çalışmaları, Fauci'nin direktörü olduğu Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü ile birlikte yürütülüyor. İlgili aşı adayına dair önceki gün yapılan açıklamada da, klinik testlerin ilk aşamasında deneklerin korona virüsüne karşı antikor üretmesinin sağlandığı belirtilmişti. Buna göre, aşının iki ay içinde iki kez enjekte edildiği denekler, COVID-19 tanısı konulan kişilerden daha fazla antikor üretti.

Moderna'nın aşı adayının son test aşamasına 27 Temmuz'da girmesi bekleniyor. Öte yandan, dünya çapında 100'den fazla farklı aşı çalışması yürütülüyor. (DIŞ HABERLER)

100 bilim insanından aşı çağrısı: Gönüllülere kasten virüs bulaştıralım100 bilim insanından aşı çağrısı: Gönüllülere kasten virüs bulaştıralım

ABD'deki aşı adayından iyi haberABD'deki aşı adayından iyi haber