Azerbaycan'da dışişleri bakanı görevden alındı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dışişleri Bakanı Elmar Mamedyarov'u görevden aldı. Aliyev, bakanın Ermenistan'la pazar gününden bu yana yaşanan sınır gerilimindeki tavrını eleştirmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki gerilim pazar gününden bu yana devam ederken, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den kritik bir karar geldi. Aliyev, gerilime ilişkin tavrını eleştirdiği Dışişleri Bakanı Elmar Mamedyarov'u görevden aldı. Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle, Mamedyarov'un yerine eski eğitim bakanlarından Jeikhun Bayramov atandı.

Aliyev'in, dün düzenlenen bakanlar kurulu toplantısında, çatışmaların patlak verdiği 12 Temmuz günü Dışişleri Bakanı'nın görev başında olmadığını söylemesi dikkat çekmişti.

Azerbaycan-Ermenistan sınırında pazar günü patlak veren çatışmalar, dün bir günlüğüne sağlanan ateşkesin ardından bugün yine alevlenmiş durumda. Sabah saatlerinde her iki ülke de diğerini sınır köylerini vurmakla suçladı. Çatışmalarda pazar gününden bu yana Azeri tarafında 11 asker ve bir sivil, Ermeni tarafında da dört asker öldü.

ANKARA'YA ASKERİ HEYET GÖNDERDİLER

Bu gelişmelerle eş zamanlı olarak, Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı ve Hava Kuvvetleri Komutanı Ramiz Tahirov'un Ankara'yı ziyaret etmesi dikkat çekti. Tahirov'u kabul eden Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ermenistan hakkında "Bu açtıkları kumpasın altında kalacak ve yaptıklarının hesabını ödeyecekler" dedi. (DIŞ HABERLER)

Azerbaycan-Ermenistan sınırında ateşkes yine bozulduAzerbaycan-Ermenistan sınırında ateşkes yine bozuldu