Kanye West aday olmaktan vazgeçti

ABD'de Başkan Donald Trump'a desteği kesip kasımdaki başkanlık seçimi için adaylığını ilan eden Kanye West, geri adım attı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 4 Temmuz Bağımsızlık Günü'nde Twitter'dan başkan adaylığı açıklaması yapan, ardından Forbes'e adaylık konusunda ciddi olduğunu ve "Hayatta yaptığım her şey gibi bunu da kazanmak için yapıyorum" diyen ABD'li rap ve hip hop sanatçısı Kanye West'in 2020 başkanlık yarışına katılma iddiasından vazgeçtiği öğrenildi.

Sputnik'te yer alan habere göre, reality şov yıldızı Kim Kardashian ile evliliği, ABD Başkanı Donald Trump'a desteği ve Demokrat Parti'ye eleştirileriyle tartışma yaratan müzisyenin danışmanı Steve Kramer, medyaya 'West'in yarışın dışında kalacağını' söyledi.

Seçime sadece birkaç ay kala aday olmaya karar veren West'in Federal Seçim Komisyonu'na resmen başvuruda bulunmak suretiyle tüm eyaletlerde oy pusulalarında yer almayı sağlaması gerekiyordu, ancak bir dizi eyalette bunun için tanınan mühlet dolmuş durumda.

Kramer, West tarafından resmi adaylık başvurusu yaparak oy pusulasında yer almak için gerekli imzaları toplamakla görevlendirilmişti. (Kaynak: Sputnik)