İngiltere'de köle tacirinin yerine ırkçılık karşıtı göstericinin heykeli dikildi

İngiltere'nin Bristol kentinde, George Floyd'un ölümün ardından başlayan protestolarda sökülen köle taciri Edward Colston heykelinin yerine, ırkçılık karşıtı eylemcilerden Jen Reid'in heykeli dikildi. Sanatçı Marc Quinn, 'heykelin ırkçılıkla ilgili tartışmaların sürdürülmesi adına geçici bir süre için yerleştirildiğini' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de George Floyd'un polis tarafından öldürülmesinin ardından İngiltere'nin Bristol kentinde sökülen köle taciri Edward Colston heykelinin yerine, ırkçılık karşıtı protestoculardan Jen Reid'in heykeli dikildi. Reid, heykel sanatçısı Quinn'in 'ırçılık tartışmalarının sürdürülmesi için önemli bir adım attığını' ifade etti.

'IRKÇILIK TARTIŞMALARI DEVAM ETMELİ'

Mayıs ayında ABD'nin Minnesota eyaletinde George Floyd'un polis tarafından öldürülmesiyle beraber ırkçılık karşıtı gösteriler başlamış, Siyah Hayatlar Değerlidir (Black Lives Matter-BLM) protestoları dünya geneline yayılmıştı. Protestoların etkisinin ve medyada görünürlüğünün son dönemde azaldığına dikkat çeken Reid, heykel sanatçısı Quinn'in 'tartışmaları sürdürmek için önemli bir adım attığını' dile getirdi. Reid, "Bu heykel annem, kızım ve benim gibi siyahların direnişini temsil ediyor" dedi.

Heykelin altına, 'Siyah hayatlar hâlâ değerli' yazan bir afiş yerleştiren Quinn, yerel yetkililerden izin almadıklarını belirtti ve 'polisler gelmeden hızlıca hareket etmeye çalıştıklarını' dile getirdi. Irkçılık karşıtı protestolara katılan Reid'in yumruğu havada olan fotoğrafından etkilendiğini aktaran sanatçı, 'heykelin ırkçılıkla ilgili tartışmaların sürdürülmesi adına geçici bir süre için yerleştirildiğini' dile getirdi. Quinn, "Bu süre bir ay da olabilir, bir yıl da" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)