Dolandırıcı eşinin bir yıldır esir tuttuğu kadın kurtuldu

Nijerya polisi, boşanmak isteyen Amerikalı eşini bir yıl boyunca bir otel odasında esir tutan bir erkeğin yakalandığını açıkladı. Adam, polis sorgusunda, Facebook'ta dolandırmak için tanıştığı kadınla evlenirken numara yaptığını itiraf etti. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Facebook'ta tanışıp evlendiği bir adam tarafından dolandırılan ve boşanmak isteyince bir yıl boyu Nijerya'da bir otel odasında rehin tutulan Amerikalı kadın polis tarafından kurtarıldı. Nijeryalı polis sözcüsü Frank Mba, 34 yaşındaki zanlı Chukwuebuka Kasi Obiaku'nun, adı açıklanmayan 64 yaşındaki Amerikalı kadını 48 bin dolar dolandırdı.

'AMERİKAN AKSANLI' DOLANDIRICILIK

Polis açıklamasına göre, emekli bir Amerikan hükümeti çalışanı olan kadın ile Obiaku Facebook'ta tanıştı. Obiaku'nun aşık olduğunu söylediği kadın, Şubat 2019'da Washington DC'den Nijerya'ya taşındı ve çift üç ay sonra evlendi. Nitelikli bir dolandırıcı olduğu sonradan anlaşılacak olan Obiaku, eşinin Amerikan aksanından faydalanarak onu bazı 'rollere' soktu; bir dizi uluslararası kuruluşu bu sayede dolandırdı. Obiaku, eşini 'Amerikan aksanıyla' telefon dolandırıcılığı yapmaya da zorladı.

EMEKLİ MAAŞINA EL KOYDU

Obiaku aynı zamanda eşinin kredi kartlarını elinden aldı, 15 ay boyunca emekli maaşına da el koydu. Çiftin ilişkileri kısa süre içinde bozulurken, kadın boşanmak istedi. Ancak Obiaku bunun üzerine onu bir yıldan uzun bir süre boyunca Lagos'ta bir otel odasında esir tuttu. Polis sözcüsü Mba, bu süre içinde Instagram'da özel jetler ve lüks arabalarla poz verdiğini de anlattı.

İTİRAF ETTİ

Gözaltında bulunan Obiaku'ya dolandırıcılık ekseninde bir dizi suçlama yöneltilmesi bekleniyor. Nijeryalı adam ise Amerikalı kadınla Lagos'ta evlenmesinin, onun güvenini kazanmayı ve sonradan onu dolandırmayı amaçlayan bir numara olduğunu itiraf etti. Polis sözcüsü, kısa süre önce Facebook'ta tanıştığı bir erkek tarafından rehin tutulan 40 yaşındaki bir Filipinli kadını kurtardıklarını, son vakanın da bu olayın ardından gelen bir ihbarla çözüldüğünü aktardı. (DIŞ HABERLER)