Türkiye ile Rusya'nın ortak devriyesinde patlama

Rusya Savunma Bakanlığı, İdlib'de Türkiye'yle ortak devriye sırasında militanlar tarafından yol kenarına yerleştirilen bir bombanın infilak ettiğini açıkladı. Bakanlık, saldırıda Rus ve Türk askerlerinin yaralandığını duyurdu. MSB, saldırının bombalı araçla gerçekleştiğini ve can kaybı olmadığını açıkladı. Yaralı olup olmadığıyla ilgili ise bilgi verilmedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye ile Rusya'nın Suriye'nin İdlib vilayetindeki ortak devriyesi sırasında bir patlama meydana geldi. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'militanların yol kenarına yerleştirdiği bir bombanın infilak ettiği' belirtildi.

'YARALI TÜRK ASKERLERİ VAR'

M4 karayolu üzerinde gerçekleştirilen saldırıda üç Rus askerinin yanı sıra 'bazı Türk askerlerinin de yaralandığı' belirtildi. Türk askerlerine ilişkin daha fazla ayrıntı verilmedi.

MSB: CAN KAYBI YOK, İKİ ARAÇTA HASAR MEYDANA GELDİ

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada ise patlamanın bombalı araçla düzenlendiği aktarıldı.

Açıklamada, "İdlib’te barış ve güven ortamının sağlanmasına yönelik çabaları sekteye uğratmayı amaçlayan teröristlerce, 21’inci TR-RF Birleşik Devriye Faaliyeti esnasında intikal güzergâhında bombalı araç saldırısı düzenlenmiştir" denildi.

İki araçta hasar oluştuğu belirtilen açıklamada, "Saldırıda konvoyda görevli iki araçta kısmi hasar meydana gelmiş, can kaybı yaşanmamıştır. TR-RF Mutabakatı çerçevesinde icra edilen Birleşik Devriye Faaliyetlerine gerekli tüm tedbirler alınarak kararlılıkla devam edilecektir" ifadelerine yer verildi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Türkiye Rusya İdlib