Prestijli St. Andrews Üniversitesi'de sistematik cinsel saldırılar ifşa oldu

Dünyanın en eski üniversitelerinden biri olan St. Andrews Üniversitesi'nde onlarca kadın öğrenci cinsel saldırı ve tacize uğradıklarını açıkladı. Prens William ve Cambridge Düşesi Kate Middleton'ın mezunları arasında yer aldığı İskoç üniversitesinden yapılan açıklamada, 'önceliklerinin mağdurlara destek vermek olduğu' belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İskoçya'da bulunan ve dünyanın en prestijli üniversitelerinden biri kabul edilen St. Andrews Üniversitesi'nden kadın öğrenciler kampüste cinsel saldırı ve cinsel tacize uğradıklarını dile getirdi. Instagram'da 'St. Andrews Survivors (St. Andrews'dan kurtulanlar)' adıyla açılan bir hesapta onlarca kişi üniversitede cinsel saldırı ve tacize uğradığını yazdı.

Suçlamaların çoğunda, cinsel saldırıların 'Alpha Epsilon Pi' adlı, Amerikan üniversitelerinde yaygın olan türden bir öğrenci kulübünün St. Andrews kolunda gerçekleştiği belirtildi. En az 20 kadının cinsel saldırıya uğradığını söylemesinin ardından, üniversite yetkililerinin işbirliğiyle soruşturma başlatıldı.

Mezunları arasında Britanya Prensi William ile eşi Cambridge Düşesi Kate Middleton'ın da yer aldığı üniversiteden yapılan açıklamada, "Birinci önceliğimiz, St. Andrews Survivors hesabında paylaşım yapan kişilerin kararlarını desteklediğimizi ve harekete geçmeye hazır olduğumuzu bilmelidir" ifadeleri yer aldı.

'CİNSEL RIZA' DERSİ ZORUNLU OLACAK

Öğrenci kulübünün Facebook sayfasındaki 3 Temmuz tarihli bir mesajdaysa, haklarında cinsel saldırı suçlaması bulunan tüm kişilerin üyeliklerinin askıya alınacağı, yeni üye programında 'cinsel saldırı karşıtlığı kültürü eğitimine' yer verileceği belirtildi. Açıklamada "İddiaların içeriğini korkunç buluyoruz ve bunları son derece ciddiye alıyoruz" denildi.

Üniversitenin yeni akademik yılında, yönlendirme programı kapsamında tüm öğrencilere kayıt öncesinde 'cinsel rıza' dersi almaları zorunluluğu getirildi. Derslerin öğrencileri cinsel saldırıyla mücadele konusunda bilinçlendirmelerinin amaçladığı belirtiliyor. (BBC TÜRKÇE/DIŞ HABERLER)