Belçika'da korona ölümleri dört ay sonra ilk kez sıfırlandı

Korona virüsü salgınında nüfusa oranla en fazla can kaybına sahne olan Belçika'da, 10 Mart'ta bu yana ilk kez korona kaynaklı ölüm tespit edilmedi. Ülkede bulaşma oranı da 0.86 olarak verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınında nüfusa oranla en çok ölümün yaşandığı ülke olan Belçika'da, 10 Mart gününden bu yana ilk kez Covid-19 kaynaklı ölüm kaydedilmedi. Belçika'nın ulusal sağlık enstitüsü Sciensano, son 24 saatte korona nedeniyle ölüm bildirilmediğini açıkladı.

HER 1 MİLYON KİŞİDE 850 KİŞİ ÖLDÜ

11.5 milyon nüfuslu Belçika'da, şu ana dek bildirilen toplam ölü sayısı 9 bin 787. Bu veri, ülkede her bir milyon kişide korona nedeniyle 850 ölüm gerçekleştiği anlamına geliyor. Bu istatistik, Belçika'nın şehir devleti San Marino haricinde nüfusa oranla en çok ölümün yaşandığı ülke olduğuna işaret ediyor.

Mart ve nisan aylarında çok sıkı karantina tedbirleri uygulanan ülkede, enfeksiyon eğrisinin de düzleştiği belirtildi. Şu an için toplam vaka sayısı 62 bin 781 olarak veriliyor. Ancak tedbirlerin geçtiğimiz haftalarda hafifletilmesiyle yeni vaka sayılarının tekrardan yükselişe geçtiği, son bir haftada yüzde 11 oranında bir artışla günlü vaka sayısının ortalama 95'e çıktığı aktarıldı. Yetkililer, bulaşma oranının ise hâlâ 1'in altında olduğunu, 0.86'da seyrettiğini açıkladı.

10 Temmuz'da kapalı kamusal alanlarda maske zorunluluğunun getirilmesinin ardından hükümet yekililerinin tedbirleri bir kademe daha hafifletmek üzere 15 Temmuz'da bir araya gelmesi planlanıyor. (DIŞ HABERLER)