Suriye ordusu Haseke'de ABD konvoyunu püskürttü

Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke'de devriye gezen ABD askerleriyle Suriye ordusu karşı karşıya geldi. ABD konvoyunun, Suriye askerlerinin baskısı sonrası çekildiği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Suriye'den çekilme kararına rağmen bazı birliklerini tuttuğu Haseke bölgesinde Suriye ordusuyla bir gerilim yaşandı. Suriye ordusundan bir kaynak, Tel Tamir kasabasının Mansaf Tahtani köyünde bir Amerikan konvoyuyla karşı karşıya geldiklerini söyledi. Kaynak, cumartesi günü yaşanan olayda konvoyu çekilmeye zorladıklarını söyledi.

Kaynak, "Suriye ordusunun bir birliği Amerikan konvoyunun yolunu kesti. Üç zırhlı araçtan oluşan Amerikan konvoyu köye girmeye çalışıyordu ama dönmek zorunda bırakıldı" dedi.

'NE İSTİYOR?'

Al Mayadin sitesinin logosuyla sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Suriye ordusundan bir komutanın köyde bir Amerikan askerine karşı koyup eliyle 'Gidin' işareti yaptığı, bir yandan da "Geri dönün ve burayı derhal terk edin" dediği belirtiliyor. Suriyeli komutan sonrasında Amerikan konvoyunun tercümanına "Ne istiyor?" diye soruyor, "Yemin ederim, eğer buraya geri gelirlerse onları ve bütün araçlarını yakarım" dedi. Bu diyaloğun ardından Suriye askerleri "Gidin" diye bağırırken, Amerikan askeri araçları geri çekildi.

ABD'nin Türkiye'nin harekâtının önünü açacak şekilde Suriye'deki askerlerini güneye kaydırması sonrasında, Suriye ordusuyla Kamışlı'daki Amerikan askerleri şubat ayında da karşı karşıya gelmişti. Bölgede benzer bir gerilim, Rusya ile ABD arasında da yaşanmıştı. (DIŞ HABERLER)

Kamışlı yollarında ABD-Rusya kapışmasıKamışlı yollarında ABD-Rusya kapışması