ABD'de 'korona partisine' katılan bir kişi öldü: 'Virüsü aldatmaca sanıyordum'

ABD'nin Teksas eyaletinde, 'korona partisine' katılan bir kişi Covid-19 nedeniyle öldü. Enfekte olduktan sonra hastaneye kaldırılan hastanun ölmeden önce hemşireye "Sanırım bir hata yaptım, bunun bir aldatmaca olduğunu düşündüm ama öyle değilmiş" dediği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de vakaların hızla arttığı Teksas eyaletinde düzenlenen 'korona partisine' katılan 30 yaşında bir kişi virüsü kaptıktan sonra sonra öldü. Hastaneye kaldırılan hastanun, 'virüsün bir aldatmaca olduğuna inandığı' aktarıldı.

'SANIRIM BİR HATA YAPTIM'

Houston Methodist Hastanesi'nin başhekimi Dr. Jane Appleby, hastanın ölmeden hemen önce hemşirelere "Sanırım bir hata yaptım, bunun bir aldatmaca olduğunu düşündüm ama öyle değilmiş" dediğini söyledi. Appleby, "Kimseyi telaşlandırmak istemiyorum ama insanların virüsün ciddiyetini anlamaları için gerçek dünyadan bazı örnekleri paylaşmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

'ERKEN ÖLÜMÜN BİR YOLU'

Bu partilere katılmanın 'erken ölümün bir yolu' olduğunu söyleyen Appleby, geçen haftalarda virüs testlerinin yüzde beşinin pozitif çıktığını, son zamanlarda ise yapılan testlerin yüzde 22'sinin pozitif sonuç verdiğini aktardı. Appleby, Covid-19 nedeniyle hastaneye kaldırılan hastalarının yaş aralığının oldukça geniş olduğunu dile getirdi.

PARA ÖDÜLLÜ PARTİLER...

Son haftalarda, ABD'de ülke genelinde düzenlenen 'korona partileri' sağlık yetkililerini alarma geçirdi. 'Virüsün gerçek olup olmadığını anlamak için' düzenlenen partilere, korona virüsü teşhisi konulan bir kişi katılıyor. Bazı partilerde, enfekte olan ilk kişiye para ödülü veriliyor.

Virüsün her geçen gün yayıldığı Teksas eyaletinde cumartesi günü 8 bin 332 yeni vaka kaydedildi. Eyalet genelinde 258 binden fazla vaka tespit edildi, 3200'den fazla kişi virüs nedeniyle öldü. (DIŞ HABERLER)