Rus Ortodoks Kilisesi'nden Ayasofya kararına tepki

Rus Ortodoks Kilisesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesi için 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararının iptalinin 'daha büyük bölünmelere yol açabileceğini' duyurdu. Kilisenin basın ilişkilerinden sorumlu yetkilisi, "Söz konusu karar, çok yazık ki, mevcut anlaşmazlıkları gidermeye yönelik değil" ifadelerimi kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rus Ortodoks Kilisesi, Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi için Danıştay'ın 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesini 'üzüntüyle karşıladıklarını' duyurdu. Açıklamada, bu kararın 'daha büyük bölünmelere yol açabileceği' ifade edildi.

Sputnik'ın aktardığına göre, Rus Ortodoks Kilisesi'nin basınla ilişkilerden sorumlu yetkilisi Vladimir Legoyda, Danıştay'ın kararına ilişkin olarak, "Rus Ortodoks Kilisesi ile diğer Ortodoks kiliselerinin endişelerine kulak verilmemiş olması çok üzücü" dedi.

Legoyda, "Söz konusu karar, çok yazık ki, mevcut anlaşmazlıkları gidermeye yönelik değil. Tam tersine, (Rus Ortodoks Kilisesi lideri) Patrik Kirill’in 6 Temmuz'daki açıklamasında belirttiği gibi daha büyük parçalanmalar ile anlaşmazlıklara yol açabilir" ifadesini kullandı. (Kaynak: Sputnik)

Ayasofya'nın önü bariyerlerle kapatıldıAyasofya'nın önü bariyerlerle kapatıldı

Dünya basınında Ayasofya kararıDünya basınında Ayasofya kararı

Erdoğan Ayasofya imzasını attıErdoğan Ayasofya imzasını attı

Ayasofya'nın camiye dönüşmesinin önü açıldıAyasofya'nın camiye dönüşmesinin önü açıldı