Kiryakos Miçotakis: Türkiye'nin bu kararı AB'yle ilişkilerini de etkileyecek

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi kararına "Bu, Ayasofya'yı bir dünya mirası olarak tanıyan herkesi rahatsız eden bir tercih. Yunanistan'ın bu adımı 'en yoğun şekilde kınıyor" sözleriyle tepki gösterdi. Miçotakis kararın Türkiye'nin AB'yle ilişkilerini etkileyeceğini de savundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Ayasofya'nın müze statüsünün kaldırılıp camiye dönüştürülmesine tepki gösterdi. Miçotakis, Yunanistan'ın bu adımı 'en yoğun şekilde kınadığını' belirterek, kararın hem Türkiye-Yunanistan ilişkilerini, hem de Türkiye'nin AB'yle ilişkilerini etkileyeceğini savundu.

Miçotakis, "Bu, Ayasofya'yı bir dünya mirası olarak tanıyan herkesi rahatsız eden bir tercih. Ve tabii ki sadece Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkileri etkilemekle kalmıyor, aynı zamanda Türkiye'nin Avrupa Birliği ile ilişkilerini de etkiliyor" dedi. Miçotakis'ten önce de Yunanistan Kültür Bakanı Lina Mendoni "Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın siyasi iradesinin sonucu olarak alınan karar, bu anıtın ünik ve ekümenik doğasını tanıyan medeni dünyaya karşı açık bir provokasyondur” açıklaması yapmıştı. (DIŞ HABERLER)