Korona döneminde estetik: Talep patladı

Salgınla mücadele kapsamında uygulanan karantina sürecinde, dünya genelinde estetik operasyonlara talep arttı. İyileşme sürecinin bu dönemde daha kolay geçeceğini düşünen kişiler, estetik merkezlerini doldurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında alınan kısıtlayıcı tedbirler ve karantina döneminde estetik operasyonlara talep arttı. ABD, Japonya, Güney Kore ve Avustralya'da dudak dolgusu ve botoks gibi estetik işlemler için kliniklere giden hastaların sayısı yükseldi.

'EVDE KALIP İYİLEŞMEYİ TERCİH ETTİM'

Karantina sürecinde operasyonlara girmeyi tercih ettiğini söyleyen, ABD'nin Los Angeles şehrinde dudak dolgusu ve bişektomi işlemleri için kliniğe giden Aaron Hernandez, iyileşme sürecinin bu dönemde daha kolay geçtiğini ifade etti. Dudak dolgusu yaptıran Hernandez, "Dudak dolgusu çoğu erkeğin yaptırdığı bir şey değil bu yüzden insanlar farklı bulabilir. Bu nedenle evde kalıp iyileşmeyi tercih ettim" dedi.

'EVDEN ÇALIŞILIYOR, İYİLEŞME SÜRECİ SORUN TEŞKİL ETMİYOR'

Teksas'tan Rod J Rohrich isimli cerrah, hastaların sayısının arttığın dile getirdi. 'Normal şartlara göre daha fazla kişinin kliniğe geldiğini' söyleyen Rohrich, birçok kişi evden çalışmaya devam ettiği için iyileşme sürecinin artık bir sorun olmadığını aktardı.

GÜNEY KORE'DE YEREL SAKİNLERE İNDİRİM

Estetik operasyonları yaygın olarak uygulandığı Güney Kore'de ise, salgın süresince yabancı müşterilerin sayısı düştü ancak yerel sakinlerin kliniklere gitmeye devam ediyor. BBC'nin haberinde, bazı kliniklerin bölge halkına indirim yaptığı aktarıldı.

Başkent Seul'de BK Hastanesi'nin sözcüsü, salgın başladığında insanların gergin olduğunu ancak kliniğe gelmeye devam ettiklerini söyledi. Sözcü, "Hastalara Covid-19'a rağmen operasyona girme konusunda kendilerini rahat hissettiler. Hasta sayısı devamlı artıyor" ifadelerini kullandı.

Japonya'da ise 'evde kal' çağrılarına rağmen kliniklere talep arttı. Japonya'nın Estetik Tıp Derneği, 'virüsün daha fazla yayılmasını önlemek adına gerekli olmayan estetik ameliyatlardan uzak durulması' için çağrıda bulundu. (DIŞ HABERLER)