Lunaparkta korona ciddiyeti: Bağırmak yasak

Japonya'da korona virüsü önlemleri çerçevesinde bir lunaparktaki hız trenlerinde çığlık atmak yasaklandı. Virüsün yayılmaması için alınan önlem müşterileri zorlarken, lunaparkın iki üst düzey yöneticisi kararı teşvik etmek için takım elbise, maske ve 'ciddi suratlarla' hız trenine bindi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonya'da korona virüsü nedeniyle kapatıldıktan üç ay sonra yeniden açılan bir eğlence parkında, hız trenine binenlerin virüs bulaştırmamak adına bağırması yasaklandı. Eğlence parkı, iki üst düzey yöneticisinin maskeli ve tepkisiz bir şekilde trene bindiği görüntüleri paylaşıp, kararı teşvik etmek için 'ciddi suratlar' etiketiyle bir kampanya başlattı.

Fuji-Q isimli eğlence parkında getirilen yasak kapsamında, 1996'da açıldığında dünyanın en hızlı eğlence treni olan, 130 kilometreye çıkan hızı ve 70 metrelik dikey düşüşüyle adını yakındaki Fujiyama dağından alan hız treninde çığlık atılmaması isteniyor.

Kampanyada, "Çığlıklarınızı içinizden atın" sloganı kullanılarak, müşterilerden yolculukları sırasında çekilen sessiz, maskeli ve ciddi suratlı videolarını paylaşmaları isteniyor. Park, videoların paylaşılması sonrası müşteriler arasında bedava bilet için çekiliş yapılacağını da açıkladı. Ancak müşteriler, özellikle Fujiyama'da sessiz kalmanın imkansız olduğundan şikâyetçi.

Japonya'da alınan korona virüsü önlemleri kapsamında, futbol maçlarına da yeni önlemler getirildi. Ligler yeniden başlarkeni cumartesi gününden itibaren her maça en fazla 5 bin kişi alınacak. Ancak taraftarların tezahürat yapması, alkış tutması ve atkılarını sallaması yasaklandı. (DIŞ HABERLER)