Rusya: Libya'da acil ateşkes için Türkiye'yle çalışıyoruz

Rusya Savunma Bakanı Sergey Lavrov, Libya'da acil ateşkes için Türkiye'yle birlikte çalıştıklarını açıkladı. Lavrov, General Halife Hafter'e bağlı Libya Ulusal Ordusu'nun bir ateşkes anlaşmasını imzalamaya hazır olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'yle birlikte Libya'da acil ateşkes anlaşması üzerinde çalıştıklarını söyledi. Lavrov, iki ülkenin dışişleri bakanlıklarının bir anlaşma üzerinde çalışmakta olduklarını, Libya'daki askeri eylemlerin durmasını istediklerini belirtti.

'HAFTER İMZALAMAYA HAZIR'

Interfax ajansının haberine göre Lavrov, Libya'da doğu güçlerini temsil eden ve Rusya'nın da desteklediği General Halife Hafter'e bağlı Libya Ulusal Ordusu'nun bir ateşkes anlaşmasını imzalamaya hazır olduğunu ifade etti. Rus bakan, Türkiye'nin Trablus'taki Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin ateşkes ikna etmesini umduklarını dile getirdi.

GENELKURMAY BAŞKANLARI GÖRÜŞTÜ

Öte yandan, Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valeriy Gerasimov ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler arasında da Libya ve Suriye konusunda bir telefon görüşmesi yapıldı. Rusya Savunma Bakanlığı, iki genelkurmay başkanının görüşmede Suriye ve Libya'nın yanı sıra işbirliğini de ele aldıklarını açıkladı. (DIŞ HABERLER)