DSÖ: Çin'deki veba vakaları yüksek riskli değil

Dünya Sağlık Örgütü, Çin'de görülen hıyarcıklı veba vakalarının yüksek risk taşımadığını açıkladı. Çin'in 'durumu iyi yönettiği' belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Çin'de görülen hıyarcıklı veba vakalarının yüksek risk taşımadığını, durumun iyi yönetildiğini açıkladı. DSÖ Sözcüsü Margaret Harris, "Vakaları Çin ve Moğolistan yetkilileriyle işbirliği içinde yakından izliyoruz. Şu an durumu yüksek riskli görmüyoruz ama yakından izliyoruz" dedi.

Çin’in İç Moğolistan Özerk Bölgesi’nde kasım ayında dört veba vakası görülmesinin ardından dün de Bayan Nur kentinde bir kişide hıyarcıklı veba görülmüştü. Kentteki acil durum seviyesi, en yüksek kategorinin bir düşük aşamasına yükseltilmişti. Uyarının yıl sonuna kadar geçerli olacağı açıklanmıştı.

Çoğunlukla kemirgenler tarafından yayılan, 'Kara Ölüm' olarak bilinen hıyarcıklı (bubonik) veba vakaları Çin'de nadiren de olsa görülüyor. Ülkede 2009-2018 arasında 26 vaka kaydedildi, 11 kişi veba nedeniyle öldü. (DIŞ HABERLER)

Rusya'da veba önlemleri: Sınırda dağ sıçanı avına karşı devriyeler başlatıldıRusya'da veba önlemleri: Sınırda dağ sıçanı avına karşı devriyeler başlatıldı

Çin'de yeni veba vakası tespit edildiÇin'de yeni veba vakası tespit edildi