Ateşi çıkan Bolsonaro: Korona değilim

Korona virüsünü başından bu yana ciddiye almayan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun ateşinin yükseldiği iddia ediliyor. Bolsonaro ise virüs testi yaptırmak için hastaneye gittiğini ve akciğer kontrolüne girdiğini açıkladı; ciğerlerinin 'temiz' olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsünü 'basit bir grip olarak' niteleyip ‘abartmamak’ gerektiğini savunan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, yerel basında Covid-19 belirtileri gösterdiğine dair haberlerin çıkması üzerine virüs testi ve akciğer kontrolü yaptırdığını söyledi. Bolsonaro, akciğerlerinin 'temiz' olduğunu belirtti.

'ÇOK YAKLAŞAMIYORUM'

Salgınla mücadele kapsamında önlem almadığı için eleştirilen Bolsonaro, korona virüsü testi yaptırmak için hastaneye gittiğini dile getirdi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bolsonaro'nun sosyal mesafeye dikkat ettiği ve "Çok yaklaşamıyorum" dediği anlar kameralara yansıdı. Hastaneden geldiğini söyleyen Bolsonaro, akciğer taramasına girdiğini söyledi.

RESMİ ETKİNLİKLER İPTAL EDİLDİ

CNN Brezilya ise Bolsonaro'nun, korona virüsü tedavisinde olumlu etkilerine dair az verinin bulunduğu hidroksiklorokin ve azitromisin ilaçlarını kullandığını aktardı. Pazartesi günü test yaptıran Bolsonaro'nun, bugün katılacağı resmi etkinlerin iptal ediliği belirtildi. (DIŞ HABERLER)