Virüsten sonra sel vurdu: Wuhan'da 121 kişiden haber alınamıyor

Korona virüsü salgınının merkez üssü Wuhan şimdi de selle boğuşuyor. 121 kişiden haber alınamayan bölgede halka evde kalma çağrısı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni tür korona virüsü salgınının çıkış noktası olan ve iki aydan uzun süre çok sıkı karantina tedbirlerine sahne olan Çin kenti Wuhan'ı kez de yağmur vurdu. Yetkililer sel nedeniyle evden çıkılmamasını istedi.

Wuhan'a pazar günü ile pazartesi sabahı arasında 426 milimetre yağmur düştüğü belirtilirken, acil durum seviyesi ikinci en yüksek kategoriye yükseltildi. Çin Acil Durum Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, şu ana dek en az 121 kişiden haber alınamıyor. Bölgede nehir kıyısında kalan 50'den fazla noktada suyun aşırı yükseldiği, 875 bin kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı açıklandı.

Öte yandan, Çin Ulusal Meteoroloji Servisi önümüzdeki 31 gün boyunca yağmur uyarısında bulundu. Devlet gazetesi Halkın Günlüğü ise ülkende böylesi bir yağmurun nadiren görüldüğünü yazdı.

Çin sosyal medyası Weibo'da ise kullanıcılar, devlet medyasını selin boyutunu hafife almakla ve haberlerinde yardım görevlilerinin mahsur kalan vatandaşları kurtardığı 'kahramanlık' görüntülerine odaklanmakla eleştirdi.

Wuhan, 1998 yılında da Yangtze Nehri'nin taşması sonucu yıkıcı bir sele maruz kalmıştı. (DIŞ HABERLER)