Myanmar'da maden faciası: En az 113 işçi öldü

Myanmar'da bir madende yüzlerce işçi heyelan sonrası göçük altında kaldı. 113 kişinin öldüğü açıklanırken, sayının artmasından endişe ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Asya ülkesi Myanmar'da bir yeşim madeninde heyelan sonucu göçük meydana geldi. En az 113 işçinin öldüğü açıklanırken, sayının artmasından endişe ediliyor. Yetkililer, bir gölün kenarında yaşanan olayda çok sayıda kişinin hâlâ kurtarılamadığını söyledi. Myanmar Enformasyon Bakanlığı'ndan Tar Lin Maung, "Çamurun altında cesetler var. Say artacaktır" dedi.

Kachin eyaletinin Hpakant bölgesinde meydana gelen olayın görgü tanıklarına göre işçiler, bir atık yığınının göle devrilmesiyle tetiklenen 'çamur dalgasının' altında kaldı. Sağ kurtulan madencilerden Maung Khaing, yığın devrildiği sırada insanların "Koşun koşun" diye bağırdığını söyleyerek, "Bir dakika içinde herkes o ortadan kaybolan yığının altındaydı. Çamura gömülüp yardım isteyenler vardı ama kimse onlara yardım edemedi" dedi.

Myanmar'da hükümetin yeterli önlem almaması nedeniyle madenlerde bu tür öldürücü olaylar sık meydana geliyor. 2015 yılında benzer bir göçük nedeniyle yaklaşık 100 kişi ölmüştü. (DIŞ HABERLER)

Etiketler maden göçük Myanmar