Atina'dan Ayasofya çağrısı: Çok büyük bir duygusal çatlak yaratır

Yunanistan hükümeti sözcüsü Stelios Petsas, AK Parti iktidarına Ayasofya'nın müze statüsünü koruma çağrısında bulundu. "Ayasofya dünya mirası olan bir anıttır" diyen Petsas, 1500 yıllık yapının müzeden camiye dönüştürülmesinin 'Türkiye ile dünya çapındaki Hıristiyanlar arasında devasa bir duygusal çatlağa yol açacağını' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ayasofya Müzesi'nin camiye dönüştürülmesine ilişkin tartışmada Yunanistan'dan yeni bir açıklama geldi. Yunanistan hükümeti sözcüsü Stelios Petsas, "Ayasofya dünya mirası olan bir anıttır" dedi. Petsas, 1500 yıllık yapının müze statüsünün kaldırılıp camiye dönüştürülmesinin 'Hıristiyan ülkelerle devasa bir duygusal ayrışmaya yol açacağını' söyledi.

Bir basın brifinginde konuşan Petsas, "Ayasofya dünya mirası olan bir anıttır. Birçok ülke -ki bu durum ABD Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasıyla zirve noktasına ulaştı- tam da bu noktanın altını çizerek Türkiye'yi, dünya çapındaki Hıristiyanlar ile kendisi arasında devasa bir duygusal çatlağa yol açacak adımlar atmamaya çağırdı" dedi. (DIŞ HABERLER)

Danıştay Ayasofya kararını açıklamadıDanıştay Ayasofya kararını açıklamadı

Akademisyenlerden Ayasofya için açık mektupAkademisyenlerden Ayasofya için açık mektup

Patrik Bartholomeos'tan Ayasofya çağrısıPatrik Bartholomeos'tan Ayasofya çağrısı