Trump yeğeninin 'zehirli sırları ifşa edecek' kitabını engelletti

Donald Trump'ın yeğeni Mary Trump'ın yazdığı ve 'ABD Başkanı hakkında zehirli gerçekleri ortaya çıkaracak' diye tanımlanan kitabın yayımlanması, New York'ta bir mahkeme tarafından geçici olarak engellendi. Temyize gideceklerini söyleyen Mary Trump'ın avukatı, "Önemli konulara değinen bu kitabın yayımlanması bir gün bile ertelenmemelidir" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın yeğeni Mary Trump'ın yazdığı 'Çok Fazla ve Asla Yeterli Değil: Ailem Dünyanın En Tehlikeli Adamını Nasıl Yarattı' isimli kitabın yayımlanması, New York'ta bir mahkeme tarafından geçici olarak engellendi. Kitabın yayımcısı Simon & Schuster tarafından 'ABD Başkanı hakkında zehirli gerçekleri ortaya çıkaracak' sözleriyle tanımlanan kitap için Donald Trump'ın kardeşi Robert Trump, 'gizlilik anlaşmasını ihlal ettiği' iddiasıyla yayımlanmasının engellenmesi talebinde bulundu.

Temmuz ayında piyasa sürülmesi planlanan kitap hakkında Robert Trump, 'babaları Fred Trump'la ilgili bir gizlilik sözleşmesini ihlal ettiği' iddiasıyla davacı oldu. "Bu davayı sonuna kadar sürdüreceğiz" diyen Robert Trump'ın avukatı Charles Harder, Başkan Trump adına daha önce bazı haber kuruluşlarına karşı açtığı davalarla biliniyor.

'AİLENİN KARANLIK TARİHİNE IŞIK TUTUYOR'

Yayımcı şirketin "Donald Trump'ın ve onu ortaya çıkaran zehirli ailenin aydınlatıcı bir portresini sunuyor" sözleriyle nitelendirdiği kitabın, 'dünya sağlığını, ekonomisini, güvenliğini ve sosyal dokusunu tehdit eden biri haline gelen Donald Trump'ın bu hale nasıl geldiğini açıklamak için ailesinin karanlık tarihine parlak bir ışık tuttuğu' aktarıldı.

TEMYİZE GİDİLECEK: 'BİR GÜN BİLE ERTELENMEMELİ'

Daha önce CNN'i temsil eden Mary Trump'ın avukatı Ted Boutrous, kitabın engellenmesini 'anayasanın ihlali' olarak tanımladı ve temyize gideceklerini dile getirdi. Boutrous, "Seçim döneminde bir başkan hakkında önemli konulara değinen bu kitabın yayımlanması bir gün bile ertelenmemelidir" dedi.

Eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un 'Olayın Olduğu Oda (The Room Where It Happened)' isimli kitabını yayımlayan Simon & Schuster'ın genel müdürü 75 bin kopyanın bastırıldığını, kitapçılara ve çevrim içi perakendecilere gönderildiğini dile getirdi. (DIŞ HABERLER)