Avustralya'da koalalar tehlike altında: 30 yıl sonra nesli tükenebilir

Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaletinde yürütülen soruşturmada, bölgedeki koalaların neslinin 2050 yılından önce tükenebileceği tespit edildi. Parlamento raporunda, hükümete acil müdahale çağrısı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avustalya'nın Yeni Güney Galler eyaletinde yürütülen parlamento soruşturmasında, bölgedeki koalaların 2050 yılından önce tükeneceği kaydedildi. Yeni Güney Galler parlamentosunun hazırladığı raporda, koalalar için en büyük tehdidin yaşam alanlarının tahrip edilmesi olduğu belirtildi.

Yeni Güney Galler Doğa Koruma Konseyi, bulguların Avustralya'nın en simgesel türünün tehlike altında olduğuna işaret ettiğini aktardı. Raporda, izleme yöntemlerinin iyileştirilmesi, fonların artırılması ve arazinin korunmasını içeren 42 öneri sunuldu.

'ACİL HÜKÜMET MÜDAHALESİ GEREKİYOR'

Soruşturma süreci için oluşturulan komite, koalaların yaşam alanlarının tahribatının 2019 yılında Avustralya'da başlayan orman yangınlarıyla zirveye ulaştığını belirtti ancak orman yangınlarından önce de türlerin tehlike altında olduğu aktarıldı. Raporda, koalaları kurtarmak için acil hükümet müdahalesi gerektiği aktarıldı ve şu ifadeler kullanıldı: "Yangınlarda meydana gelen kayıp göz önünde bulundurulduğunda, komite Yeni Güney Galler'deki koalaların türünün 2050 yılına gelmeden tükeneceği ve acil hükümet müdahalesi gerekli olduğu tespit edildi." (DIŞ HABERLER)